Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Trzymałam kciuki za Europejczyków, ale to przeszło moje najśmielsze oczekiwania
W 22min.14sek. Klose strzelił drugą bramkę ( w sęsię 2-0). Za chwile była trzecia. Ucieszona poszłam do kuchni po mineralną, a jak wróciłam było już 4-0. W 29min.09sek. Khedira podwyższył na 5-0. Czyli 7minut - 4 gole!
Chwilę później rozmawiałam z mamą, która stwierdziła, że "trener Brazylijczyków powinien rzucić ręcznik na boisko"
Mecz był piękny!
A memy po nim - jeszcze lepsze
Dzisiaj Argentyna - Holandia.
Trzymam kciuki za Holandię (od pierwszego pogromu Hiszpanów )
A jak będzie zobaczymy.
_________________ Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem. W. Bartoszewski
bd_d Gość
Wysłany: 2014-07-09, 11:25
:) "oglądałam" wczorajszy mecz "z doskoku". Pogrom!
Chyba będziemy mieć europejski finał... ?
... no w każdym razie kibicuję dziś Holandii. :)
No i doopa.....
Holandia będzie walczyć o brąz z Brazylią
Mam nadzieję, że ich (wzorem Niemców) też pogonią.
Ale lekko nie będzie. Ambitni Brazylijczycy będą baaardzo chcieli, a poprzez wtorkowy, spokojny, krótki mecz i jeden dzień dłużej byczenia - moc może być z nimi...
_________________ Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
Jak Niemiec będzie leciał na bramkę - nie będę mamrotał... skuś baba na dziada...
Jak walnie... a piłka wpadnie do siatki - powiem: no i bardzo dobrze... było Kempesowi 'ręki' nie robić. Nie wiem czy to już jest kibicowanie.
Jeżeli mam być 'za kimś' - to będę za Niemcami.
Jak sobie wyobrażę, że Jarosław Kaczyński dowie się, że Niemcy są mistrzami świata
i na dodatek dobrze grali... to ja sobie wyobrażam, że on się trochę powścieka.
I tak ma być... bo cosik ja... jego... niekoniecznie lubię i natychmiast zasypia we mnie chrześcijanin nie czyniący drugiemu... co temu Jarosławu nie miło.
Mimo, że onego nie lubię, a nawet paczeć na niego nie mogę...mimo, że Ciebie lubię i mimo, że nawet uwielbiam - muszę Ci wbrew. Stawiam na 0:1 dla Argentyny.
_________________ Żyliśmy we względnie normalnym kraju względnie normalnego klimatu przy względnie normalnym rządzie. My, względnie normalni, chrońmy, co mamy. Normalni inaczej mają to nam za złe,ale i oni mogą zrozumieć, o co chodzi. Stefan Bratkowski
W walce o trzecie liczę na Holandię.
Natomiast finał ma wygrać Europa. Nie jest istotne, kto ją reprezentuje.
Padło na Bundesligę. Niechaj więc ona wygra.
Dobrze, że będę w górach i nie będę musiała wysłuchiwać wrzasków Niemców, którzy spędzają wakacje tuż za moją ścianą.
Wrzaski typu: "Ku..a! Aber sie spielen!", "Ja, jagut!" No i skąd ja mu teraz jagód wezmę!? Wolę pianie koguta i kwakanie kaczek.
Kizia!
Kizia powinna mieć prawidłowy patriotyz.
Te Niemcy co chcą jagut od Kai za ścianą... to są teraz już dobrzy sojusznicy
(tylko Prezmierowi nikt o tym nie powiedział), a w Argentynie, do dziś, ukrywają
się hitlerowcy i naziści.
No! Puchar wraca do Europy. Tak ma być
Mecz jak mecz. Ładniejsze widziałam. Natomiast Argentyna miała dwie, 100% szanse na bramki. Nie chciała skorzystać, więc przegrała.
jan pisze:
Nie rozumiem dlaczego kobitki były za Argentyną.
nie odpowiem Ci. Nie jestem kobitką. Byłam za Niemcami.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum