Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
ANULKO, jak ja Cię rozumiem... Ja też tak mam.
Ale nie pobijemy się - ja tak mam z panem Markiem Przybylikiem.
I pana Miecugowa też mogę permanentnie oglądać.
Dla co niektórych pozostaje tylko Ilona Łepkowska
Ale u mię AA ma duży plus za całokształt (oczywizda twórczości ). Za to co wypisywał (i wyśpiewywał) jeszcze zanim powstało SK... Chociażby w "Harendzie"... i nie tylko.
A drugi plus ma za "Trójkę" PR
Miriam mamy podobny gust, uwielbiam p. Marka Przybylika i jeszcze p. Artura Andrusa a najchętniej oglądam jak prowadzi p. Grzegorz Miecugow.
Cieszę się i uprzedzam: żaden pojedynek między nami się nie odbędzie.
Pan AA jest super.
Pana Przybylika lubię przez skojarzenie z moim dziadkiem - podobne klimaty, a nawet uroda.
Pana Miecugowa - za luz i i niezależność.
Ten program zaspokaja potrzebę zabierania głosu w debacie publicznej oraz mówienia pewnych rzeczy bez ogródek i wysilania się na elegancję językową oraz mądrość ekspercką. W "Szkle kontaktowym" głos ludu brzmi bardzo wyraźnie.
Tomasz Terlikowski - Fronda
Cytat:
Widz "Szkła kontaktowego" jednak nie tylko się lęka, ale również wstydzi. Wstyd mu za pszenno-buraczanych polityków, zacofanych rodaków, za nasze fobie i kompleksy, za brak nowoczesności, odrzucenie procedury in vitro czy niechęć do parytetów. Ten wstyd jednak wcale nie oznacza, że wykształciuch chciałby, żeby wszyscy stali się tacy jak on. Co to, to nie. Gdyby tak się stało, jego kompleks niższości nie mógłby być przezwyciężany przekonaniem o własnej wyższości nad ciemnym ludem. On potrzebuje więc ojca Rydzyka, Jarosława Kaczyńskiego czy jego brata prezydenta, by czuć się lepiej, by porównywać się i leczyć własne kompleksy (z których najważniejszym pozostaje przekonanie, że bycie Polakiem to straszny obciach).
(...)
Pana Przybylika lubię przez skojarzenie z moim dziadkiem - podobne klimaty, a nawet uroda.(...).
No to chyba mam u Ciebie szanse
Wprawdzie jestem o cztery lata starszy i gorzej ostrzyżony od mojego bliźniaka,
ale p. Grzegorz kiedyś oswiadczył, że p. Przybylik jest brzydszy ode mnie
Zresztą od mego bliźniaka, też jest brzydszy - twierdzi p. Grzegorz.
Mam to na piśmie * *
_________________ .
Ceterum censeo kaczyzm, ziobryzm et sisizm vel terazizm esse delendam!
.
"Gruby"
Oj, Gruby, wybacz mi niedopatrzenie - zapomniałam umieścić Cię u boku pana Przybylika!
Tym bardziej, że świetny z Ciebie dziadek.
I zapewniam - jakem babcia - że wcale a wcale sobie nie dworuję.
Szkoda wielka, że ten siedmiolatek nie jest już tak rozkoszny jak wówczas, gdy był raczkującym berbeciem.
Ale poczekajmy - może jeszcze coś fajnego z niego wyrośnie.
Kiziu, dzięki za odkopanie wątku, Działania archeologiczne zawsze mile widziane. Przeglądnęłam 2 strony. Kawał (10 lat) mykowej historii Łza się w oku kręci.
_________________ "Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." Św. Tomasz z Akwinu
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum